ГоловнаЕкономікаДержава

Прокуратура передала до суду справу екс-віце-президента "Київміськбуду"

Колишній віце-президент звинувачується в розтраті понад 70 млн гривень. 

Прокуратура передала до суду справу екс-віце-президента "Київміськбуду"
Фото: www.business.ua

Прокуратура міста Києва скерувала до суду справу колишнього чиновника компанії "Київміськбуд", з вини якого 2010 року з комунальної власності були  незаконно відчужені пакети акцій 34 корпоративних підприємств вартістю понад 70 млн гривень.

Про це повідомляється на  сайті столичної прокуратири.

"Встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на посаді віце-президента "Київміськбуду", розтратив майно компанії шляхом безоплатного списання цінних паперів на користь шести підприємств, зареєстрованих на території Республіки Кіпр", - ідеться в повідомленні.

Крім того, екс-чиновнику також інкримінується підбурювання іншої особи до вчинення службового підроблення, а також незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів.

"Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 263 КК України. Зараз обвинувальний акт скерований до Печерського райсуду столиці для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні. Відзначається також, що незаконно відчужені акції вже повернуті законному власнику.

Нагадаємо, 2010 року "Київміськбуд" уже намагався через суд повернути собі акції 34-х підприємств.

У грудні минулого року прокуратура Києва повідомила екс-президенту "Київміськбуду" В'ячеславу Топчію про підозру в розтраті 77 млн гривень.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram