ГоловнаСвіт

Україна і п'ять країн Східної Європи попросили США не знімати санкції з Росії

"Поки Росія не піде з української території, не повинно бути ослаблення санкцій".

Україна і п'ять країн Східної Європи попросили США не знімати санкції з Росії
Фото: partbilet.ru

Дипломати шести східноєвропейських держав, включаючи Україну, 7 березня звернулися до американських сенаторів із проханням допомогти в протистоянні з Росією.

Як зазначає Reuters, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та посли Польщі, Грузії, Латвії, Литви, Естонії прийшли на слухання в комітеті з питань асигнувань Сенату США.

Вони закликали США не знімати санкції з Росії в найближчому майбутньому. "Поки Росія не піде з української території, не повинно бути ослаблення санкцій", - сказав Клімкін. Інші дипломати погодилися з міністром і, своєю чергою, розповіли сенаторам про спроби скоротити залежність від російського природного газу.

Слухання були скликані сенатором Ліндсі Гремом на тлі побоювань, що новий президент США Дональд Трамп може пом'якшити політику щодо Росії і, зокрема, зняти санкції, введені як відповідь на незаконну анексію Криму Росією.

Грем вважає, що захист Східної Європи відповідає інтересам самих США. "Що в більшій безпеці ви, то в більшій безпеці і ми", - сказав Грем.

Нагадаємо, перші американські санкції проти Росії були запроваджені в березні 2014 року проти окремих російських чиновників, причетних до незаконної анексії Криму. Тим, хто потрапив до списку, було заборонено в'їзд у США, а їхні активи в країні заморожено. Згодом США неодноразово розширювали санкційний список і включили в нього не тільки окремих людей, а й цілі галузі російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram