ГоловнаПолітика

Клімкін закликав США підтримати відновлення переговорів країн-підписантів Будапештського меморандуму

Україні і США необхідна довгострокова угода про безпеку.

Клімкін закликав США підтримати відновлення переговорів країн-підписантів Будапештського меморандуму
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликає США підтримати відновлення переговорів країн-підписантів Будапештського меморандуму 1994 року (США, Великобританія, Росія, Україна) про врегулювання ситуації в анексованому Росією Криму та на Донбасі.

Про це він повідомив, виступаючи на слуханнях в комітеті з питань асигнувань Сенату США на тему "Російська політика і наміри щодо окремих європейських країн: приклад України".

"Нам потрібна підтримка США в поновленні переговорів сторін, які підписали Будапештський меморандум. США повинні відігравати ключову роль в переговорах про Крим і Донбас", - сказав міністр.

Він зазначив, що оборонна зброя, яка поставляється США, і військова та технічна підтримка, що триває, стануть сигналом для Росії і значно поліпшать здатність України захистити свою територію.

Клімкін також попросив сенаторів підтримати виділення коштів Україні для допомоги в сфері безпеки, які передбачені в оборонному бюджеті штатів у 2017 році.

На його думку, Україні та США необхідна довгострокова угода про безпеку для більш тісного партнерства і співпраці в сфері оборони і безпеки.

Міністр наголосив на неможливості ослаблення санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України.

Раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон під час зустрічі у Вашингтоні з головою МЗС України Павлом Клімкіним зазначив, що США і надалі підтримуватимуть Україну, а санкції США проти РФ залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії і деокупації Донбасу і Криму.

Нагадаємо, Конгрес США запропонував виділити Україні $150 млн на оборону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram