ГоловнаПолітика

США і ЄС привітали арешт Насірова

Захід вимагає створити антикорупційний суд.

США і ЄС привітали арешт Насірова
Фото: УEPA/UPG

Посольство США і представництво Європейського Союзу в Україні випустили спільну заяву, в якій привітали "судові рішення, прийняті вранці 7 березня", тобто арешт голови Фіскальної служби Романа Насірова.

При цьому в заяві наголошується, що події кількох останніх днів підтверджують необхідність мати спеціалізований антикорупційний суд.

"Ці події також показують, чому майбутній аудит НАБУ повинен бути незалежним, прозорим і забезпечувати об'єктивний аналіз діяльності НАБУ протягом минулого року", - сказано в повідомленні.

США і ЄС також повідомили, що схвалюють "все більш активні зусилля Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в реалізації наданих їм повноважень".

Нагадаємо, вночі Солом'янський райсуд Києва заарештував Насірова на 60 днів і встановив заставу 100 млн гривень.

Насірова затримано в ніч на 3 березня в лікарні "Феофанія" за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень.

Увечері 4 березня відбулася перша спроба обрати Насірову запобіжний захід, але суддя Солом'янського районного суду Олександр Бобровник вирішив перенести засідання на неділю у зв'язку з тим, що не всі захисники Насірова встигли ознайомитися зі справою.

Вранці 5 березня захист Насірова заявив про відвід судді, що знову заблокувало розгляд запобіжного заходу. У неділю в суді не виявилося чергового судді і відвід Бобровнику нікому було розглядати.

7 березня суд з третьої спроби заарештував голову ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram