ГоловнаПолітика

Аваков зажадав заборонити Сбербанку працювати в Україні

Міністр обурився рішенням обслуговувати "громадян" "ДНР" і "ЛНР".

Аваков зажадав заборонити Сбербанку працювати в Україні
Фото: Сергей Нужненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав Нацбанк заборонити дочірньому банку російського Сбербанку працювати в Україні.

"Російський "Сбербанк" заявляє, що почав обслуговувати в своїх відділеннях клієнтів, які подають паспорти так званих "ДНР" і "ЛНР". [...] Питання - скільки треба часу Національному банку України, щоби ввести санкції проти Сбербанку Росії, який працює в Україні??? Вважаю за необхідне негайну реакцію НБУ! Сбербанк Росії повинен припинити свою роботу в Україні! Нехай насолоджуються "фінансовим раєм" за законами самозваних "ДНР" і "ЛНР", - написав він у фейсбуці.

"Сбербанк Росії буде приймати в застави вкрадену в Української держави і приватних осіб власність у денеері, видавати за це кредити??? І при цьому працювати в Україні?! Банк, який, по суті, обслуговує і підтримує незаконні режими бойовиків - по суті їх фінансує - буде і далі оперувати грошима українців, заробляти прибуток на нас і ... інвестувати в бойовиків "ДНР/ЛНР"???!! Нафіг з пляжу!" - обурився Аваков.

Нагадаємо, у вівторок стало відомо, що у відділеннях російського Сбербанку почали обслуговувати клієнтів, що засвідчують свою особу за допомогою паспортів "ДНР" і "ЛНР".

Дочірній банк Російського Сбербанку Росії - Сбербанку входить до числа найбільших в Україні. Його активи перевищують 56 млрд гривень, більше - тільки у ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram