ГоловнаСвіт

Російські ЗМІ звинуватили ЄС у намірі поширювати "фейкові" новини в Росії

РосЗМІ стверджують, що Захід має намір очистити Україну від її населення, щоб створити місце для біженців.

Російські ЗМІ звинуватили ЄС у намірі поширювати "фейкові" новини в Росії
Фото: Предоставлено автором

Англомовна версія російського пропагандистського інформагентства Sputnik повідомила, що Євросоюз поширює фейкові новини про Росію серед своїх громадян, а тепер планує поширювати фейки і серед росіян.

При цьому серед таких "фейкових" новин Sputnik назвав новини про анексію Криму Росією і про вторгнення Росії в Україну, повідомляють в огляді DisinfoReview, який випускає офіс верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки і де спростовуються міфи російської пропаганди.

Як зазначено в огляді, інформаційна кампанія проти України залишається головною темою для прокремлівських ЗМІ. В огляді наголошено, що найчастіше російські ЗМІ називають Україну нацистською державою, якою нібито керують ті самі люди, що співпрацювали з нацистською Німеччиною і говорять про "денацифікацію" України, яку повинна здійснити Росія. Крім того, прокремлівські ЗМІ повторюють повідомлення про геноцид росіян на Донбасі, а також закликають до анексії всієї України.

Крім того, як зазначено в DisinfoReview, російські ЗМІ (зокрема офіційний телеканал Міноборони РФ) пишуть про те, що Захід має намір очистити Україну від її населення, щоб створити місце, куди можна висилати біженців.

Також проросійські ЗМІ повідомляли про те, що українські діти роблять зброю для своїх батьків (на основі фотографії, зробленої сім років тому в дитячому садку в самій Росії), а також що в Україні будуть скасовані релігійні свята.

Також наголошується, що в шоу російського пропагандиста Володимира Соловйова йшлося про те, що Росія і НАТО намагаються розділити Україну вже 300-400 років, що є самоочевидною неправдою.

Нагадаємо, раніше цього тижня у Швеції російські журналісти пропонували гроші підліткам за безладдя на камеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram