ГоловнаЕкономікаБізнес

Нафта дешевшає другий день поспіль через високі запаси в США

Ціна Brent впала з 55 доларів до 52.

Нафта дешевшає другий день поспіль через високі запаси в США
Фото: mintek.com

Ціни на нафту почали різко знижуватися після того, як у середу, 8 березня, Міністерство енергетики США опублікувало дані про збільшення запасів сирої нафти в країні. Минулого тижня вони становили 8,2 млн барелів, що значно перевищило прогнози аналітиків, які припускали, що запаси збільшаться лише на 1,9 млн барелів.

Це обвалило ціни, і в середу тенденція тривала, свідчать результати торгів. Станом на 15:50 за київським часом ціна північноморського сорту нафти Brent становила близько 52,25 доларів за барель, хоча до публікації звіту вона була на рівні 55 доларів. Ціна нафти WTI вперше з середини грудня 2016 року опустилася нижче за психологічну позначку 50 доларів за барель

"Котирування Brent уперше з грудня вийшли за межі діапазону 54-57 доларів, і якщо найближчим часом вони не зможуть повернутися на ці рівні, то це, на наш погляд, може послужити сигналом до зниження аж до 50,5-51 долара", - цитує Reuters експерта Максима Коровіна з ВТБ Капіталу.

Нагадаємо, 10 грудня у Відні відбулися переговори учасників нафтового картелю ОПЕК з Росією і іншими нерезидентами картелю. Серед них були представники Азербайджану, Казахстану, Мексики, Південного Судану, Малайзії та інших країн, аж до найменших виробників, таких як Екваторіальна Гвінея.

Підсумком переговорів стала перша за 15 років угода про скорочення видобування нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram