ГоловнаЕкономікаБізнес

"Комерсант": "націоналізовані" бойовиками заводи зупиняються

Навіть з "Донбас паласу" почали вивозити обладнання.

"Комерсант": "націоналізовані" бойовиками заводи зупиняються
Фото: Макс Требухов

Напередодні оголошеної бойовиками "націоналізації" українських заводів і після неї на непідконтрольній території Донбасу зупинилася низка виробництв.

За інформацією російської газети "Комерсант", зупинені Єнакіївський металургійний завод, Донецький металургійний завод, Ясиновський коксохімічний комбінат у Макіївці.

"Остання зарплата була на початку лютого, зараз виробництво заморожено. 1 березня завод блокували люди з автоматами, всі системи управління були зупинені", - розповіли виданню на ЄМЗ.

Схожа ситуація і на ДМЗ, зупиненому 27 лютого. А припинення його роботи вдарило по Ясинівському коксохіму. "Кокс ішов на склади ДМЗ, поки той не зупинився, тепер по домівках відправили і робочих у Макіївці", - цитує видання донецького підприємця Мансура Натхоєва.

Жителі Донецька пишуть у соцмережах, що "націоналізація" позначилася навіть на готелі "Донбас палас". Спочатку на ньому було піднято прапор терористичної організації "ДНР", а потім з готелю почали виносити кавомашини і барне обладнання.

Нагадаємо, на територіях бойовиків залишилися більш ніж 30 великих заводів. У 2015 році Національний банк підрахував, що вклад Донецької і Луганської областей у ВВП України через війни скоротився з 14,9% до 5,6%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram