ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ходорковський назвав акцію 2 квітня провокацією влади

За версією "Відкритої Росії", у акції немає ясних організаторів і вимог.

Ходорковський назвав акцію 2 квітня провокацією влади
Михаил Ходорковский
Фото: EPA/UPG

Лідер руху "Відкрита Росія", колишній голова компанії ЮКОС Михайло Ходорковський назвав акцію 2 квітня на Манежній площі "провокацією влади".

Про це він написав у "Твіттері".

"2 квітня в Москві явна провокація влади без ясних організаторів і вимог. Спроба знову, як у 2012, злити протест", - написав Ходорковський.

Раніше представник "Відкритої Росії" Марія Баронова в коментарі "Новій газеті" назвала організаторів акції 2 квітня в Москві провокаторами. "Організаторами виступають провокатори. Тому ми очевидно брати участь не будемо. Але якщо когось пов'яжуть, будемо допомагати", - заявила Баронова.

Раніше про свою непричетність до організації акції заявив голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний. Напередодні партія "Яблуко" виступила із заявою про те, що подібні акції є провокацією, яка може закінчитися "кровопролиттям і політичним терором", тому участь в ній членів партії неприйнятна.

Заклики до участі в акції 2 квітня стали з'являтися в соцмережах після мітингів проти корупції, які пройшли по всій Росії 26 березня. У частині міст, в тому числі і в Москві, акції були не узгоджені з місцевою владою.

У поліції Москви жителів міста застерегли від участі в акціях 2 квітня. Там зазначили, що захід не погоджено з мерією Москви - заявку на її проведення ніхто не подавав. У Генпрокуратурі зажадали заблокувати сторінки в соцмережах із закликами брати участь в акції 2 квітня. Напередодні стало відомо, що Слідчий комітет завів справу про заклики до масових безладів у Москві.

За останніми даними, в центрі Москви затримали 40 осіб..

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram