ГоловнаСвіт

Міжнародна коаліція визнала, що від її ударів загинули 229 мирних жителів Іраку та Сирії

З серпня 2014 року по кінець лютого 2017 року коаліція завдала понад 18600 артилерійських ударів або авіаударів.

Міжнародна коаліція визнала, що від її ударів загинули 229 мирних жителів Іраку та Сирії
Фото: www.1news.az

У результаті повітряних ударів сил очолюваної США міжнародної коаліції з 2014 року в Іраку і Сирії загинули 229 мирних жителів.

Про це йдеться в заяві штабу коаліції, інформує CNN.

"Зараз триває розслідування авіаударів по Мосулу, завданих в середині березня, і може виявитися, що вищезгадане число загиблих може значно зрости", - йдеться в повідомленні.

Раніше високопоставлений іракський чиновник в сфері охорони здоров'я, ім'я якого не називається, повідомив, що в Мосулі було знайдено 112 тіл.

Зараз оцінюються повідомлення про загибель 43 мирних жителів - 23 в Іраку і 20 - в Сирії. При цьому наголошується, що 17 з цих повідомлень не заслуговують на довіру.

"Ми шкодуємо про ненавмисну загибель цивільних осіб в результаті зусиль коаліції розгромити ІДІЛ в Іраку і Сирії і висловлюємо найглибші співчуття сім'ям та іншим постраждалим від цих ударів", - йдеться в заяві.

У доповіді також повідомляється, що в період з серпня 2014 року по кінець лютого 2017 коаліція завдала понад 18600 артилерійських ударів або авіаударів.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2016 року Amnesty International повідомила, що за два роки від ударів міжнародної коаліції в Сирії загинули 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram