ГоловнаСвіт

Британія посилює охорону АЕС і аеропортів через загрозу кібератак

Британська влада побоюється зростаючих можливостей терористів з виготовлення бомб, які неможливо виявити.

Британія посилює охорону АЕС і аеропортів через загрозу кібератак

Влада Великобританії посилює охорону атомних електростанцій і аеропортів через зростання терористичної загрози.

Про це повідомляє The Telegraph.

За повідомленнями урядових служб, причиною посилення заходів безпеки стала як інформація про розробку терористами вибухівки, яку можна помістити в електронні пристрої, так і побоювання щодо загрози нових кібератак на захищені об'єкти.

Голова департаменту енергетики уряду країни Джессі Норман заявив, що ядерні електростанції "повинні бути готові протистояти зростаючій кіберзагрозі".

В уряді країни побоюються, що хакери, кібертерористи і співробітники іноземних розвідок можуть використовувати вразливість в електронних системах безпеки для того, щоб зробити атаки на АЕС.

Крім того, британська влада побоюється зростаючих можливостей терористів з виготовлення бомб, які неможливо виявити за допомогою звичайних заходів охорони.

Нагадаємо, що в результаті нападу в центрі Лондона 22 березня загинули п'ятеро людей, включаючи самого нападника - Халіда Масуда. Жертвами нападу стали поліцейський Кіт Палмер, викладачка лондонського коледжу Айша Фрейд, турист з США Курт Кокрейн і пенсіонер Леслі Родс. Щонайменше 40 людей отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram