ГоловнаСвіт

Новий ізраїльсько-український кліп набрав за два місяці 5 млн переглядів

Відео знімали в Києві.

Відеокліп з піснею "L'chaim" (To Life!) Ізраїльського співака Гад Ельбаза, який знімався в Києві разом з українськими акторами, набрав більш як 5 млн. переглядів на Youtube за два місяці.

Кадр із кліпу
Кадр із кліпу

Як повідомляє «Українсько-єврейська зустріч» (UJE — «Ukrainian Jewish Encounter»), кліп знімали в київському Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогово.

У режисера кліпу Дані Фінкельштейна українське коріння, тому не випадково для кліпу була обрана Україна. Всіх акторів для кліпу теж відбирали на місці.

Події в кліпі відбуваються на єврейському весіллі в українському селі кінця XIX століття. Кліп відрізняється релігійною тематикою, яка є центральною у творчості Ельбаза. У чоловіків на головах ярмулка - традиційний єврейський чоловічий убір. Колоритним персонажем кліпу темношкірий "рабин", що танцює, якого зіграв 29-річний американський репер Нісим Барух.

UJE зазначає, що в останні 5-7 років з'явилася тенденція, коли молоді релігійні ізраїльтяни сефардського (східного) походження прилітають в Умань на могилу рабина Нахмана. «Тому кліп Гада Ельбаза з українськими мотивами знаходить відгук саме в цьому молодіжному середовищі, яка таким чином відкриває для себе Україну і багату спадщину єврейства України», - йдеться в матеріалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram