ГоловнаСвіт

У Німеччині запрацював підрозділ армії боротьби із хакерами

Набрати планують 13,5 тис. осіб.

У Німеччині запрацював підрозділ армії боротьби із хакерами

У німецькій армії створено підрозділ, покликаний відбивати хакерські атаки та захистити військові секрети і програми керування зброєю. Нова структура почала роботу 1 квітня, пише "Бі-бі-сі".

За даними міністерства оборони ФРН, за перші дев'ять тижнів 2017 року на об'єкти німецької армії було скоєно близько 284 тис. кібератак. Незважаючи на те, що атаки були професійними, інфраструктура військових не постраждала.

Кіберкомандування буде окремою організацією в структурі збройних сил Німеччини поряд з сухопутними силами, ВПС, ВМФ, медичним підрозділом і допоміжною службою.

Чисельність нового підрозділу спочатку складе 260 людей. До липня кількість співробітників командування зросте до 13,5 тис. осіб. Підрозділ буде базуватися в Бонні.

Міністерство оборони набирає фахівців у IT-індустрії. Відомство запустило активну рекламну кампанію, в якій Бундесвер позиціонується як сучасне і привабливе місце для роботи фахівців у галузі кібербезпеки.

У листопаді 2016 року канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що кібератаки з Росії стали "частиною повсякденного життя". Незадовго до цього в результаті дій хакерів близько 900 тис. клієнтів мобільного оператора Deutsche Telekom залишилися без зв'язку.

"Такі кібератаки або гібридні атаки, як вони відомі в російській доктрині, є частиною нашого щоденного життя, і ми повинні навчитися з ними поратися", - заявила тоді Меркель.

Глава федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль заявляв, що пов'язані з Росією хакери можуть влаштувати кібератаки під час виборів у Німеччині. Німецькі політики також побоюються, що хакери можуть організувати кампанії з дезінформації і зірвати вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram