ГоловнаСвіт

Меркель заявила про загрозу російських кібератак

У Норвегії такої загрози не помітили.

Меркель заявила про загрозу російських кібератак
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель побоюється, що влада Російської Федерації може впливати на кампанію з виборів у бундестаг з допомогою кібератак російських хакерів, передає Німецька хвиля.

Вже сьогодні в Німеччині помічені кібератаки з російським слідом, заявила Меркель, виступаючи у вівторок, 8 листопада, в Берліні на прес-конференції після зустрічі з прем'єр-міністром Норвегії Ерною Сульберг.

Зокрема, зазначила канцлер, мова йде про поширення дезінформації.

"Тому може статися, що це буде грати певну роль у передвиборній боротьбі", - вважає Меркель.

За її словами, з подібними атаками треба розбиратися щоденно вже сьогодні. Зокрема, правоохоронні органи Німеччини підозрюють, що за недавніми кібератаками на бундестаг і штаб-квартиру Християнсько-демократичного союзу в Берліні стоять хакерські групи, пов'язані з Росією.

Прем'єр-міністр Норвегії стримано відреагувала на слова канцлера. Вона зазначила, що в Норвегії, як і в багатьох інших країнах, спостерігається кіберактивність іноземних держав, зокрема і Росії. Проте немає ніяких ознак систематичного впливу російської сторони, який міг би вплинути на норвезьку політику. Співпрацю з російською владою Сульберг описала як "досить відкриту".

Як повідомлялося, про існування доказів причетності РФ до атак на сервери організацій США у жовтні заявив глава Нацрозвідки США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram