ГоловнаСвіт

Президент Молдови пояснив Додону, що Крим - це Україна

Тімофті підтвердив беззастережну підтримку Молдовою суверенітету і територіальної цілісності України.

Президент Молдови пояснив Додону, що Крим - це Україна
Николае Тимофти
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ніколає Тімофті закликав кандидатів на посаду президента утриматися від емоційних передвиборних заяв, що зачіпають добросусідські та взаємовигідні відносини з сусідніми державами - Україною та Румунією.

Таку думку глава Молдови висловив в контексті недавнього виклику посла України в Кишиневі Івана Гнатишина до Києва для консультацій, повідомляє Укрінформ.

"Необхідно враховувати, що політичні заяви докорінно відрізняються від передвиборних, іноді емоційних, але здатних внести певний конфуз у дипломатичні відносини. Саме в цьому контексті українська влада викликала посла в Кишиневі в Київ для консультацій. Як глава держави, хочу особливо підкреслити, що громадяни нашої країни не повинні розплачуватися за необдумані заяви кандидатів на найвищу посаду в державі, а добросусідські та взаємовигідні відносини з Україною і Румунією не повинні ставати заручниками передвиборних заяв", - підкреслив Тімофті.

Президент Молдови підтвердив беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зазначивши, що "майбутній президент Молдови не повинен виступати із заявами, здатними, з одного боку, привернути на свій бік якомога більше виборців, а з іншого - дестабілізувати ситуацію в регіоні".

"Новообраний глава держави, щоб уникнути політичних катаклізмів національного і міжнародного масштабу, зобов'язаний насамперед керуватися Конституцією і принципами міжнародного права, а не емоціями", - підсумував Тімофті.

Як повідомлялося, один з кандидатів на посаду президента Молдови, лідер Партії соціалістів Ігор Додон заявив, що "Крим належить Росії".

Нагадаємо, проросійський кандидат не зміг перемогти в першому турі виборів президента Молдови. У другому турі голосування зустрінуться Ігор Додон і Майя Санду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram