ГоловнаПолітика

ЄС вирішив внести до санкційного списку депутатів Держдуми від Криму (оновлено)

Оновлений список буде опубліковано в "Офіційному віснику" ЄС.

ЄС вирішив внести до санкційного списку депутатів Держдуми від Криму (оновлено)
Фото: Макс Левин

Рада з економіки та фінансів Європейського Союзу затвердила додаткові індивідуальні обмежувальні заходи стосовно кримських "чиновників", оновивши санкційний список, ухвалений після анексії півострова в 2014 році.

Про це повідомив міністр фінансів Словаччини Петер Кажимир, пише Reuters.

"Рада затвердила нові списки в рамках обмежувальних заходів щодо дій, які підривають територіальну цілісність України", - заявив Кажимир на прес-конференції.

Повідомляють також, що 151 особа і 37 організацій уже підпадають під візові заборони і заморожування активів в ЄС за роль в анексії Криму та агресію на Донбасі.

"Анексія Криму не отримала міжнародного визнання і також є об'єктом економічних санкцій, включаючи заборону на імпорт товарів, вироблених у Криму, інвестиції або надання там туристичних послуг", - ідеться в повідомленні.

Оновлений список пізніше буде опубліковано в "Офіційному віснику" ЄС.

Оновлення. Як передає AFP, до санкційного списку були додані депутати, обрані до Держдуми РФ на території незаконно анексованого Криму.

Як повідомлялося, на виборах до російського парламенту від Криму були обрані вісім депутатів. Щодо двох із них ЄС ввів санкції ще в 2014 році.

Від Криму і Севастополя в Держдуму обрані Костянтин Бахарєв, Андрій Козенко, Світлана Савченко, Руслан Бальбек, Павло Шперов, Михайло Шеремет, Дмитро Бєлік і Наталія Поклонська. Шеремет та Поклонська вже перебувають під санкціями.

Нагадаємо, в червні ЄС продовжив санкції, пов'язані з незаконною анексією Криму Російською Федерацією. Обмеження на ведення бізнесу з окупованим півостровом діятимуть до 23 червня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram