ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: антиросійські санкції тільки зараз дають результат

Секретар РНБО виступив за посилення санкцій проти РФ.

Турчинов: антиросійські санкції тільки зараз дають результат
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив про неприпустимість ослаблення антиросійських санкцій і виступив за їх посилення доти, доки окуповані території не будуть звільнені.

Про це він заявив на зустрічі з головою підкомітету з безпеки Європейського парламенту Анною Ельжбєтою Фотігою і євродепутатами, повідомляють на сайті РНБО.

Співрозмовники обговорили ситуацію на сході України й агресію Росії проти України. Турчинов наголосив, що РФ щодня демонстративно порушує Мінські домовленості.

"Тільки за поточну добу загинули двоє військових, п'ятеро отримали поранення, - сказав він, додавши, що українські позиції обстрілюють з забороненого мінськими домовленостями важкого озброєння. - Вогонь по наших позиціях здійснюється з 152-міліметрових гаубиць і 120-міліметрових мінометів тощо", - сказав він.

Турчинов зазначив, що введені санкції "тільки зараз починають давати результат", і тому "говорити про зменшення або ослаблення санкцій означало б ламати єдиний фронт, сформований в Європі проти агресора - Росії".

"Навпаки, слід почати посилювати санкції до досягнення конкретного результату - звільнення окупованих територій, припинення агресивних військових операцій РФ, і припинення гонки озброєння, яку зараз веде Росія", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама заявив, що санкції ЄС проти Росії необхідно зберегти до виконання Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram