ГоловнаПолітика

Зменшення тиску на Росію розширить її агресію, - Логвинський

Нардеп закликає посилити санкції.

Зменшення тиску на Росію розширить її агресію, - Логвинський
Георгий Логвинский
Фото: Макс Требухов

Пом'якшення санкцій проти російського окупаційного режиму в Криму і на Донбасі призведе до розширення агресії, вважає народний депутат від "Народного фронту" Георгій Логвинський. Так він 8 листопада прокоментував інформацію про те, що пором "Варяг" здійснює прямі рейси між Севастополем і турецьким портом Зонгулдак.

"Пом'якшення санкцій проти окупанта неприпустимо. Ми рішуче засуджуємо таке порушення режиму санкцій. Я вже звернувся з цього питання до українських та іноземних правоохоронців. Санкції, введені Заходом і Україною в зв'язку з російською агресією, мають тільки розширюватися, - поки не припиниться агресія. Відтоді, коли почався мирний процес, ми не бачимо реальної деескалації війни на Донбасі. Ба більше: Росія нарощує репресії на окупованих територіях і проти громадян України в РФ. У Криму повзучий геноцид кримськотатарського народу і віруючих, які не належать до московських псевдоцерков. На всіх окупованих землях триває розграбування інфраструктури, придушення соціального протесту. Отже, Україна і світ повинні відповісти жорсткіше довгостроковими санкціями проти окупанта. В тому числі в перших рядах - Туреччина", - заявив Логвинський.

Він зазначив, що санкції щодо окупованих Криму і Донбасу завдають значної шкоди Росії і безпосередньо обмежують її можливості розширювати агресію на інші країни та регіони.

"Санкції та обмеження щодо Криму і Донбасу - це не символічний тиск. Заходи, введені урядом Яценюка і міжнародними партнерами, погіршили економічне становище РФ, суттєво збільшили витрати Росії на утримання Криму і непідконтрольної території Донбасу. Йдеться про заборону авіарейсів, закриття портів; обмеження на перевезення товарів. За підрахунками незалежних російських експертів, середньорічні витрати на окупацію Криму вже перевищили 200 мільярдів рублів (понад 3 мільярди доларів). Загалом Росія вже втратила понад 20 мільярдів доларів через вторгнення до Криму. Економічно активне населення масово тікає з окупованих земель, підриваючи податкову базу окупаційного режиму. Це гроші, які не пішли на вторгнення Путіна в інші країни; боєприпаси і зарплати для окупантів на Донбасі, на пропаганду ненависті до України і Заходу; на мережу сексотів ФСБ у Криму. Якщо світ системно розширить цей тиск, є реальний шанс змусити Кремль припинити агресію", - пояснив Логвинський.

У зв'язку з цим він вважає безпідставними і неприпустимими заклики до пом'якшення санкцій проти Росії та її окупаційних режимів.

"Останнім часом лунають заклики пом'якшити режим сполучення з Кримом і окупованим Донбасом з нібито гуманітарною та економічною метою. Ніякої логіки в цьому немає. Якщо ми зменшимо тиск на агресора, створимо атмосферу безкарності, - ніякого миру не буде! Російська агресія обов'язково тільки розшириться! І не тільки в Україні. Путін уже продемонстрував економічну та інформаційну агресію в Туреччині, США, Балто-Скандинавії. Навіщо ж давати йому гроші на це шляхом пом'якшення санкцій?!"- заявив народний депутат Логвинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram