ГоловнаПолітика

Турецький порт прийняв пором з Криму

Раніше документацію, заповнену в Криму, турецька сторона не приймала.

Турецький порт прийняв пором з Криму
Фото: 3652.ru

Приморський районний суд Одеси 1 листопада арештував за спеціальною процедурою пором "Варяг", який напередодні відновив прямі рейси між Севастополем і турецьким портом Зонгулдак.

Про це йдеться в ухвалі суду.

"Встановлено, що протягом 2015 року судно «VARYAG» здійснило 18 рейсів між портами Севастополь і Зонгулдак (Туреччина): в серпні 2015 року - 5 разів, у вересні 2015 року - 3 рази, в жовтні та листопаді 2015 року - по 4 рази, в грудні 2015 року - 2 рази. Поряд із цим, після тривалої перерви судно «VARYAG» відновило сполучення між портами Севастополь і Зонгулдак (Туреччина) і 28.10.2016 р., о 17.01 вийшло з Козачої бухти п. Севастополь у напрямку п. Зонгулдак", - сказано в документі.

Суд прийняв рішення про арешт судна разом із командою в разі в'їзду на підконтрольні Україні території.

Напередодні колишній "віце-прем'єр" Криму, а зараз депутат Держдуми РФ Руслан Бальбек написав у фейсбуці, що раніше пором "Варяг" виходив із Севастополя, йшов у російський Новоросійськ, де оформляли відповідні суднові документи, і тільки після цього прямував до турецького порту, тому що документацію, заповнену в Криму, турецька сторона не приймала. Тепер пором "Варяг" здійснив перший рейс безпосередньо з Севастополя в Зонгулдак із документами, оформленими в Криму, а турецька сторона прийняла їх і забезпечила весь необхідний портовий сервіс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram