ГоловнаПолітика

Україна має повний цикл виробництва ракет, - Турчинов

Українські ракети виявилися якіснішими російських.

Україна має повний цикл виробництва ракет, - Турчинов
Фото: Макс Требухов

Ракетна програма України на сьогоднішній день включає повний цикл виробництва. Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов. 

"Ми сьогодні почали виробляти українські ракети, всі складові елементи яких виробляються також в Україні. Не багато країн мають повний цикл такого виробництва! Останні випробування показали не просто високу якість наших ракет, а й те, що вони кращі за російські аналоги. Це важливо. Виробництво ракети - це не тільки розробка корпусу, бойової частини, пускової установки і системи управління, це ще і тверде ракетне паливо. Його виробляють лічені країни", - зазначив Турчинов.

Водночас з метою безпеки голова РНБО не став розповідати, де саме, як давно ракетне паливо виробляється в Україні.

"Наша ракетна програма включає повний цикл виробництва. Це - колосальна робота, проведена нашими вченими, конструкторами, інженерами. Сьогодні ми відновлюємо втрачені позиції України, як держави, що володіє сучасними ракетними технологіями. При цьому - це не тільки військова тематика, але і мирний космос", - розповів Турчинов.

"Ми повинні себе захистити. Якщо ми не можемо зробити це в кількісному показнику, значить, повинні - в якісному. Наша зброя має перевершувати те, чим нам загрожує ворог. І в цьому плані належить створити ще дуже і дуже багато. Нас позбавили потужного ядерного потенціалу - третього в світі (!) - в обмін на фіктивні гарантії безпеки, які нічим і ніким не підтверджені. У нас немає іншого виходу, як захищати себе самим. А без сучасної, нової, якісної зброї це практично неможливо", - резюмував голова РНБО.

Детальніше про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Олександр Турчинов: «У виборчому процесі немає нічого гіршого, ніж фальстарт. А у нас одні суцільні фальстарти»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram