ГоловнаСвіт

NYT повідомила про виплату Fox News $13 млн через звинувачення в сексуальних домаганнях

Ведучий Fox News О'Рейлі всі звинувачення в сексуальних домаганнях відкинув.

NYT повідомила про виплату Fox News $13 млн через звинувачення в сексуальних домаганнях
Билл О’Рейли
Фото: EPA/UPG

Телеканал Fox News і його ведучий Білл О'Рейлі за останні 10 років виплатили близько $13 млн як мінімум п'яти жінкам, які звинуватили О'Рейлі в сексуальних домаганнях і непристойній поведінці.

Про це стало відомо The New York Times. Цей журналіст Fox News в інтерв'ю з Трампом назвав президента РФ Володимира Путіна "вбивцею".

Всі жінки, які звинуватили О'Рейлі в сексуальних домаганнях, працювали в його команді або з'являлися на його програмі. Вони скаржилися на непристойні коментарі ведучого на їхню адресу, словесні образи і телефонні дзвінки, під час яких, за інформацією NYT, О'Рейлі займався мастурбацією.

За даними NYT, зазвичай О'Рейлі зав'язував відносини з жінками, які були нижче нього за посадою. Він обіцяв допомогти їм в професійному плані, а після цього пропонував вступити в сексуальні відносини, погрожуючи тим, що в разі відмови кар'єра "затихне".

Крім п'яти жінок, які дали свідчення на О'Рейлі, NYT повідомляє про ще двох постраждалих. Одна з них - регулярний гість програми О'Рейлі Венді Уелш. За її словами, провідний пропонував їй штатну посаду на Fox News в обмін на пропозицію приєднатися до нього в його номері в готелі.

Сам О'Рейлі звинувачення відкинув. За його словами, за все його життя ніхто не подав на нього жодної скарги, навіть анонімної. Представник власника Fox News відмовився обговорювати з NYT деталі звинувачень щодо О'Рейлі, проте зазначив, що в компанії серйозно ставляться до випадків непристойної поведінки на роботі.

На початку лютого на програму О'Рейлі прийшов президент США Дональд Трамп. Ведучий запитав Трампа про його ставлення до Путіна, на що він відповів, що поважає російського лідера. "Я поважаю Путіна. Насправді я поважаю багатьох людей, але це не означає, що я з усіма зможу порозумітися", - зазначив Трамп.

"Але Путін - вбивця", - заявив на це ведучий. "Є багато вбивць. У нас багато вбивць. Думаєте, наша країна така вже безневинна?"- зазначив Трамп.

Нагадаємо, що і Сам Трамп неодноразово звинувачувався в сексуальних домаганнях.

У жовтні 2016 року The Washington Post опублікувала записаний на диктофон фрагмент бесіди Трампа з ведучим телеканалу NBC Біллі Бушем в 2005 році. У цій бесіді Трамп допустив непристойні висловлювання на адресу жінок, а також розповів про спробу спокусити свою знайому, яка була заміжня. Після цього від підтримки Трампа відмовилися багато представників Республіканської партії. Його слова спровокували флешмоб в соцмережах - жінки, які пережили сексуальне насильство, розповідали про це з хештегом #NotOkay. У Білому домі висловлювання Трампа назвали "сексуальним насильством" стосовно жінок.

Трамп вибачився за свої слова і повідомив, що це вчинок, про який він шкодує. Пізніше кілька жінок, в тому числі і Саммерс Зервос, звинуватили Трампа в сексуальних домаганнях, найдавніше з яких він зробив 30 років тому. Трамп зі свого боку відкинув звинувачення, назвавши їх брехнею. Також він пообіцяв, що в разі обрання притягне жінок, що обмовили його, до відповідальності.

У січні 2017 року колишня учасниця реаліті-шоу Трампа звинуватила його в сексуальних домаганнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram