ГоловнаСвіт

Екс-радник Трампа Майкл Флінн зізнався в отриманні грошей від російських компаній

Останні декларації Флінна про доходи серйозно різняться.

Екс-радник Трампа Майкл Флінн зізнався в отриманні грошей від російських компаній
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Колишній радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн отримував гроші від російських компаній за виступи з лекціями.

Про це йдеться в документах Білого дому, повідомляє агентство Рейтер.

Агентство уточнює, що це нова декларація Флінна, яку він подав вже після відходу у відставку. Його підпис на документі датується 31 березня 2017 року. У документі з'явилися нові деталі джерел доходу колишнього чиновника Білого дому - в ньому йдеться про те, що Флінн отримував гроші за усні виступи в російських компаніях. Зокрема, мова йде про телеканалі RT і авіакомпанії "Волга-Дніпро".

У декларації не вказано, скільки саме грошей Флінн отримав за свої лекції, але ці компанії вказані в графі "Джерела доходу, що перевищують п'ять тисяч доларів на рік". Відзначається, що російських компаній не було в декларації про доходи Флінна, яку він офіційно подав 11 лютого 2017 року.

Рейтер наголошує, що розбіжність в деклараціях може привести до "юридичних труднощів" для Флінна. Він подав у відставку 14 лютого після скандалу навколо його спілкування з російським послом у США Сергієм Кисляком в грудні минулого року. З'ясувалося, що Флінн не сказав віце-президенту США Майклу Пенсу про свої контакти з російським дипломатом. Після скандалу президент США Дональд Трамп заявив про "повну довіру" Флінну.

У кінці березня 2017 року Флінн повідомив ФБР і комітетам з розвідки в Конгресі США, що готовий дати свідчення у справі про зв'язки команди Дональда Трампа з Росією в обмін на захист від кримінального переслідування. Однак комітет Сенату США відмовив Флінну в імунітеті в обмін на інформацію про російські зв'язки.

Раніше, в кінці лютого, коли Флінн вже пішов у відставку з поста радника президента США з національної безпеки, The Washington Post з'ясувала, що Флінн в своїх свідченнях ФБР розповів про переговори з російським послом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram