ГоловнаСвіт

У Дагестані війська оточили далекобійників, які протестують

Влада влаштувала ізоляцію страйкувальників.

У дагестанському місті Манас війська Росгвардії оточили стоянку далекобійників, повідомив РБК учасник акції, водій Абдула Абдулаєв.

Інформацію про перебування на місці протестів в Манасі військ Росгвардії підтвердив РБК представник прес-служби ГУ МВС Росії у Дагестані. Він заявив, що представники МВС та Росгвардії забезпечують охорону правопорядку на стоянці далекобійників у Манасі.

У Дагестані проходить одна з найбільших акцій далекобійників. У ній беруть участь близько тисячі фур.

З понеділка в десятках регіонів країни проходить всеросійський страйк вантажоперевізників під гаслом "Так жити не можна!". Поряд із скасуванням системи "Платон" протестувальники вимагають відставки уряду і скасування репресивних законів. По всій країні тривають переслідування учасників акції. У понеділок повідомлялося, що в Нижньовартовську затримано 25 водіїв, в Краснодарі - четирьох, в Тулі - двох. Координатор ОПР у Новоросійську Євген Болдирєв ще в неділю, до початку акції, був заарештований на 10 діб за звинуваченням у несплаті штрафу.

5 листопада 2015 року в Росії був введений збір плати за проїзд великовагових автомобілів вагою понад 12 т по федеральних трасах з допомогою спеціальної системи "Платон". Нововведення спровокувало протести далекобійників по всій країні. Згодом влада знизила тариф, а Держдума у 90 разів зменшила штрафи за несплату, але водіїв ці поступки не задовольнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram