ГоловнаСвіт

Британська поліція відпустила всіх затриманих після теракту в Лондоні

Зв'язок смертника з ІД встановити не вдалося.

Британська поліція відпустила всіх затриманих після теракту в Лондоні
Архив
Фото: EPA/UPG

Усіх затриманих за підозрою в причетності до нападу, який стався минулого тижня біля будівлі парламенту в Лондоні, відпустили з-під варти, пише "Бі-бі-сі" з посиланням на поліцію британської столиці.

Останній підозрюваний - 30-річний чоловік, заарештований в Бірмінгемі - був звільнений в суботу. Його підозрювали в причетності до підготовки нападу у Вестмінстері.

Раніше були звільнені 11 підозрюваних.

В результаті нападу в центрі Лондоні 22 березня загинули п'ятеро людей, включаючи самого нападника - Халіда Масуда. Жертвами нападу стали поліцейський Кіт Палмер, викладачка лондонського коледжу Айша Фрейд, турист зі США Курт Кокрейн і пенсіонер Леслі Родс. Щонайменше 40 людей отримали поранення.

За даними Скотленд-ярду, Масуд навмисне збив на машині декількох осіб на Вестмінстерському мосту, а потім врізався в огорожу Вестмінстерського палацу, вийшов з автомобіля і накинувся з ножем на поліцейського, який охороняв британський парламент, завдавши йому кілька важких поранень, які виявилися смертельними.

Після цього самого Масуда застрелиі інший поліцейський. Поліція припускає, що автомобіль Масуда рухався зі швидкістю 120 км на годину, а увесь напад зайняв 82 секунди.

Поліція Лондона заявила, що не виявила доказів, які вказують на зв'язок Масуда з екстремістськими угрупованнями "Ісламська держава" (ІД) і "Аль-Каїда". Раніше відповідальність за вибухи в Лондоні взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

За словами представника Скотленд-ярду, Халід Масуд очевидно цікавився джихадом, але немає підстав вважати, що він з ким-небудь обговорював плани нападу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram