ГоловнаСвіт

Поліція назвала ім'я виконавця теракту в Лондоні

Одним із загиблих під час теракту в Лондоні був громадянин США.

Поліція назвала ім'я виконавця теракту в Лондоні
Теракт в Лондоне
Фото: EPA/UPG

Людину, яка напала на перехожих і поліцейських в Лондоні 23 березня, звали Халід Масуд.

Про це повідомила служба столичної поліції Лондона, передає Associated Press.

Масуду було 52 роки, він був уродженцем Кента. За відомими даними, останнім часом він жив у графстві Вест-Мідлендс (там розташований Бірмінгем, де після теракту було затримано кілька людей).

Халід Масуд був неодноразово судимий, зокрема за нанесення тяжкої шкоди здоров'ю і зберігання зброї. Останню судимість він отримав у 2003 році.

У поліції підкреслили, що на момент здійснення теракту він не був під слідством; правоохоронним органам не було відомо про його намір здійснити теракт.

22 березня Халід Масуд на автомобілі збив кілька десятків людей біля будівлі парламенту Великобританії в Лондоні і напав з ножем на поліцейського, після чого був застрелений. В результаті теракту загинули три людини, серед яких поліцейський. Близько 40 людей отримали поранення.

За останніми даними, одним із загиблих під час нападу був громадянин США Курт Кочран, про що повідомила його родичка у "Фейсбуці".

Жінка написала: "З важкістю на душі я повинна повідомити сумні новини про нашого прекрасного брата, чоловіка, сина та друга Курта Кочрана. Він не переніс травм, отриманих в результаті терактів у Лондоні".

У її повідомленні також йдеться, що його дружина Мелісса зараз перебуває в лікарні з переломом ноги, ребра і пораненням голови, але її життю нічого не загрожує. За інформацією CNN, подружжя відзначали 25-ту річницю весілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram