ГоловнаСвіт

Міністр оборони США попросив у Конгресу додаткові $30 млрд

Меттіс наголосив на важливості військових дій у створенні умов для дипломатичного прогресу.

Міністр оборони США попросив у Конгресу додаткові $30 млрд
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс звернувся до Конгресу з проханням виділити додаткові $30 млрд на 2017 рік для забезпечення військового стримування, необхідного для дипломатичних зусиль США у світі.

Про це він заявив під час слухань у Комітеті з питань асигнувань Сенату, який розглянув у середу питання бюджету для Пентагону, повідомляє "Укрінформ".

"Я тут сьогодні, щоб просити вашої підтримки на додатковий запит $30 млрд фінансування на 2017 фінансовий рік", - зазначив Меттіс, запевнивши, що ця сума може забезпечити відповідь на наявні виклики безпеці, які стоять зараз перед США.

При цьому глава Пентагону наголосив, що дипломатичне вирішення "залишатиметься нашим найкращим варіантом, але ми не можемо заперечувати роль наших військових у створенні умов для дипломатичного прогресу". За його словами, військове стримування - це єдиний надійний спосіб, якщо військова сила є достатньою.

Він також зазначив, що треба давати реальну оцінку міжнародній політиці.

"Ми бачимо, як Росія і Китай прагнуть застосувати право вето на економічні, дипломатичні і рішення з безпеки", - звернув увагу міністр.

Разом із тим Меттіс зазначив, що терористичні угруповання знищують мирне населення і загрожують миру в багатьох регіонах, у тому числі в США. Триває безрозсудна риторика і провокації з боку Північної Кореї - незважаючи на осуд і санкції ООН.

"Ця ситуація вимагає від Пентагону збереження безпечного і надійного ядерного стримування і вирішальної потужності звичайних озброєнь", - резюмував голова Пентагону.

Нагадаємо, що в лютому голова Пентагону закликав до переговорів з Росією "з позиції сили".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram