ГоловнаПолітика

За фінансування армії не голосують ті, хто найбільше кричить про патріотизм, - Пашинський

"Не думайте про свої проплачені корупційні перемоги, думайте про свою державу!", - закликав колег нардеп.

За фінансування армії не голосують ті, хто найбільше кричить про патріотизм, - Пашинський
Сергей Пашинский
Фото: Макс Требухов

Деякі народні депутати, які голосно кричать про власний патріотизм, насправді не підтримують фінансування виробництва техніки для української армії. Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський з парламентської трибуни.

"Друзі, в минулому році ми не виконали державне оборонне замовлення. Це сталося через те, що гроші на виконання оборонного замовлення повинні були надійти з коштів, конфіскованих у Януковича", - звернувся Сергій Пашинський до депутатів.

"У цьому залі негідники, які найголосніше кричать про свій патріотизм, провалили цей законопроект", - додав він.

За словами голови профільного комітету, в 1-му кварталі цього року для того, щоб виконати державне оборонне замовлення і поставити цю техніку в війська - сотні танків, артилерійських систем, БМП і БТР, - обрано шлях державних гарантій і кредитування підприємств державними банками.

"На сьогодні ця програма працює, і перші одиниці техніки вже готові до передачі в армію. Але в зв'язку з неузгодженістю в чинному законодавстві щодо передачі техніки в процедуру треба внести незначні корективи, узгоджені Мінфіном і Державним казначейством. І що ми бачимо в цьому залі? "Справжні патріоти" не голосують. Звичайно, навіщо нам танки? Ми ж уже перемогли, організували блокаду, і війна скінчилася!"- обурився представник "Народного фронту".

"Люди добрі, невже ви думаєте, що якщо ми не будемо озброювати нашу армію, Путін про нас забуде?! Не думайте про свої проплачені корупційні перемоги, думайте про свою державу!"- звернувся Сергій Пашинський до колег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram