ГоловнаСвіт

В Еквадорі почалися протести у зв'язку з результатами президентських виборів

Від результатів виборів залежить доля Джуліана Ассанжа.

В Еквадорі почалися протести у зв'язку з результатами президентських виборів
Фото: EPA/UPG

В Еквадорі почалися заворушення після підрахунку 96% голосів на недільних президентських виборах.

Колишній віце-президент Ленін Морено випередив консерватора Гільєрмо Лассо на кілька відсотків, після чого той закликав людей вийти на вулиці, пише Бі-бі-сі.

Ленін Морено набирає приблизно 51% голосів, консерватор Гільєрмо Лассо - близько 49%. Раніше одне з авторитетних опитувань передбачило перемогу Лассо, після чого кандидат зробив урочисте оголошення у твіттері, однак потім ситуація змінилася.

Виборча рада Еквадору поки що не оголошувала переможця, проте діючий президент Рафаель Корреа вже написав у твіттері, що тенденція до перемоги Морено незворотна, оскільки різниця в кількості поданих голосів перевищила 200 тисяч.

"Велика новина для великої батьківщини: революція повернула собі перемогу в Еквадорі, праві сили переможені, незважаючи на їхні мільйони і ЗМІ, більш ніж два відсотки різниці, Ленін - президент", - написав Корреа.

На думку Лассо, його суперник скористався адміністративним ресурсом і фальсифікував частину бюлетенів. У своєму твіттері Лассо викладає скани, як він стверджує, сфальсифікованих документів, закликаючи людей протестувати.

"Давайте діяти мирно, але жорстко. Ви повинні вийти на вулицю і сказати: не можна красти мій голос, бо Еквадору потрібні зміни", - пише політик.

Від того, хто переможе на виборах в Еквадорі, залежить доля засновника порталу WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який уже шість років не покидає посольство Еквадору в Лондоні. Лассо в разі своєї перемоги обіцяв виселити Ассанжа з посольства протягом 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram