ГоловнаСуспільствоЖиття

Забудовник пообіцяв київській владі та активістам надати всі дозвільні документи

Дедлайн - до кінця тижня.

Забудовник пообіцяв київській владі та активістам надати всі дозвільні документи
архивное фото
Фото: Макс Требухов

Представники забудовника території на місці знаменитого Сінного ринку в центрі Києва пообіцяли на зустрічі, яка проходила сьогодні, 3 квітня в КМДА, до кінця тижня надати міській владі всі дозвільні документи на проведення будівництва.

Зустріч з представниками забудовника була ініційована громадськістю. Зокрема, Юлією Нікітіною, Анатолієм Векслярським і депутатом міськради (об'єднання "Самопоміч") Ольгою Балицькою. LB.ua також брав участь. Своєрідним арбітром зустрічі виступав заступник голови КМДА Олександр Спасибко, пізніше до діалогу також приєднався мер столиці Віталій Кличко.

Як відомо, на місці Сінного ринку планується побудувати 14 будівель площею 113 тис. м2. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовані 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких з цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини.

На думку громадськості, будівництво на місці Сінного не цілком відповідає всім юридичним нормам. Так, ключові дозволи були отримані ще за минулої влади і сьогодні порушують низку запитань. Зокрема, дозвіл видавався на одну ділянку, яка сьогодні розділена на три частини. Отже, попередня документація нелегітимніша і її необхідно підтвердити, що забудовником ігнорується. Ще один спірний момент - перевищення поверховості, допустимої для цієї зони забудови.

Як зазначалося, на зустрічі було досягнуто домовленість щодо того, що до кінця тижня - сторона забудовника надасть міській владі весь необхідний пакет документації, на підставі якого можна починати пошуки компромісу, зокрема, щодо зниження поверховості забудови.

"Компроміс необхідний нам всім. Це важливо для міста, також тому, що факт будівництва набрав суспільного резонансу і забудовник повинен це враховувати", - зазначив, крім іншого, очільник міста Віталій Кличко. Наступна зустріч, як очікується, повинна відбутися наступного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram