ГоловнаПолітика

Під Кабміном відбулася акція проти зведення 14 висоток на місці Сінного ринку в Києві

Акцію намагалися дискредитувати люди зі схожими транспорантами.

Під Кабміном відбулася акція проти зведення 14 висоток на місці Сінного ринку в Києві
архивное фото
Фото: Макс Требухов

Активісти провели під будівлею Кабінету міністрів акцію "Культура проти Хамства" з проханням до мера Києва Віталія Кличка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зупинити будівництво 14 висоток на місці Сінного ринку і знищити корупційну схему історико-містобудівних обґрунтувань, яка дозволяє, за їхніми словами, обходити усі обмеження щодо забудови історичних центрів міст з 2011 року.

Разом з тим, як розповіли LB.ua організатори акції, під час заходу до них почали підходити люди зі схожими транспорантами, але перекрученим змістом.

"Плакати дуже схожі на наші, але з іншими адресами, які до історичного центру стосунку не мають. Ми не сумніваємося, що таким чином хтось намагається маргіналізувати і розмити наш протест. Такими речами часто займаються забудовники. Відео зняте в процесі спілкування з фейковими активістами", - розповіла один з організаторів акції Юлія Філоненко.

Нагадаємо, раніше під будинком депутата Київради Ольги Балицької, яка також активно виступає проти забудови Сінного ринку, невідомі влаштували театралізовану "похоронну процесію" з використанням її зображень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram