ГоловнаПолітика

Сумська міськрада вимагає скасувати абонплату за газ

Звернення направлять Президенту України, прем'єр-міністру та голові Верховної Ради.

Сумська міськрада вимагає скасувати абонплату за газ
Фото: EPA/UPG

Сумська міська рада на позачерговій сесії ухвалила звернення до керівників держави про необхідність негайно скасувати абонентську плату за газ. Як повідомляє сайт "Батьківщини" рішення ініціювали представники місцевого осередку партії.

"Ми переконані, що в умовах економічної кризи, надзвичайних інфляційних процесів у державі постійного зубожіння населення таке рішення НКРЕКП – це фактично розгортання справжньої економічної війни проти українців", – наголошується в документі.

Сумська міськрада закликає керівництво держави не тільки скасувати абонентську плату за газ, але і встановити економічно обґрунтовану ціну на "блакитне" паливо.

Місцеві депутати вимагають провести термінову ротацію голови НКРЕКП Дмитра Вовка, опублікувати складові тарифу на видобуток, транспортування і розподіл природного газу, а також створити ринок в Україні.

Ухвалене звернення направлять Президенту України, прем'єр-міністру та голові Верховної Ради.

Депутати від "Батьківщини" у місцевих радах Сумської області звернулися до керівників муніципальних органів з вимогою скликати позачергові сесії, щоб поставити на голосування аналогічне звернення до влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram