ГоловнаПолітика

НАТО надасть СБУ обладнання для кіберзахисту

До літа його повинні встановити.

НАТО надасть СБУ обладнання для кіберзахисту
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

До кінця весни Служба безпеки України отримає як допомогу від НАТО спеціальне обладнання для протистояння кібернетичним загрозам.

Про це повідомив заступник помічника генсека Північноатлантичного альянсу з питань нових викликів безпеці Джиммі Шеа в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми на етапі організації доставки його [устаткування] в Україну, його вже придбано. Нам залишилося пройти деякі звичайні адміністративні формальності процедур імпорту/експорту, але ми сподіваємося, що зможемо зробити це дуже швидко. Наша мета полягає в тому, щоб до літа все було встановлено, протестовано і запущено", - сказав він.

Шеа нагадав про роботу трастового фонду Україна-НАТО з питань кіберзахисту.

"НАТО має відповідний трастовий фонд, який очолює Румунія, але донорами цього фонду є багато країн. Ми витратили понад 300 тис. євро, щоб допомогти Міністерству закордонних справ України, а також допомогти українським спецслужбам у навчанні співробітників і поліпшенні обладнання для кращого виявлення і відбиття кібератак", - розповіді він.

Нагадаємо, НАТО надало Україні допомогу на суму близько 35 млн євро через шість трастових фондів, створених 2015 року, заявив напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram