ГоловнаПолітика

"Відродження" закликало уряд виділити на відновлення Балаклії ще 200 мільйонів гривень

Сума збитку від надзвичайної події в Балаклії сягає 300 мільйонів гривень.

"Відродження" закликало уряд виділити на відновлення Балаклії ще 200 мільйонів гривень
Александр Биловол

Депутати групи "Партія "Відродження" пропонують збільшити урядову допомогу для відновлення Балаклії після вибухів на складі боєприпасів. Для цього вони ініціювали звернення від парламентаріїв до Кабінету Міністрів із вимогою виділити ще 200 мільйонів гривень із резервного фонду Державного бюджету України. Про це під час виступу на Погоджувальній раді керівників фракцій і комітетів ВР заявив народний депутат групи "Партія "Відродження" Олександр Біловол.

"Сьогодні потрібно об'єднати зусилля і підписати відповідне звернення до прем'єр-міністра й уряду, щоб виділити додаткові 200 мільйонів гривень, яких не вистачає для відновлення Балаклії. З цим питанням не можна тягнути, і уряд повинен розглянути виділення коштів до резервного фонду Державного бюджету України якомога швидше. Жителі Балаклії сьогодні перебувають у складному становищі. Багато наших громадян залишилися баз даху над головою. І парламент не може стояти осторонь", - наголосив народний депутат.

Він нагадав, що через вибух і пожежу були пошкоджені 265 будинків. Зокрема, снаряди потрапили в дві місцеві школи, 2 дитячі садки, зачепило 8 соціальних об'єктів. Без житла залишилися 93 сім'ї з 180 громадянами. Відновленню взагалі не підлягають 2 приватні будинки і 13 багатоповерхівок. Тільки за попередніми розрахунками, сума збитків від надзвичайної події в Балаклії сягає 300 мільйонів гривень.

Сьогодні відновлювальні роботи в місті тривають. Депутати партії "Відродження" надали допомогу жителям Балаклії у відновленні житла і привезли в місто будівельні матеріали та гуманітарну допомогу. Також з ініціативи фракції "Відродження" з бюджету Харківської обласної ради виділили 10 млн гривень на відновлення житла в Балаклії.

Ще 2 млн гривень виділила Балаклійська міська рада, 20,6 млн гривень - Державна служба України з надзвичайних ситуацій, 100 млн гривень - Кабінет Міністрів. Але цих грошей мало, вважає народний депутат.

Нагадаємо, пожежа на складі в Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, близько 36 тисяч мешканців міста та прилеглих сіл евакуювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram