ГоловнаПолітика

НАЗК подасть у суд на адміністратора реєстру е-декларацій

"У суді в усьому розберемося".

НАЗК подасть у суд на адміністратора реєстру е-декларацій
Фото: facenews.ua

Національне агентство запобігання корупції (НАЗК) планує подати в суд на державне підприємство "Українські спеціальні системи", яке адмініструє реєстр е-декларацій, за збої в його роботі.

"Ми будемо подавати в суд на системного адміністратора в частині застосування до них штрафних санкцій... У суді ми в усьому розберемося", - сказала голова НАЗК Наталія Корчак журналістам у понеділок.

Позов буде подано сьогодні або завтра.

Нагадаємо, наприкінці березня реєстр е-декларацій не впорався з навантаженням і припинив відповідати на запити користувачів. Держслужбовці почали скаржитися, що по кілька днів не можуть зайти в програму, щоб відзвітувати про свої доходи.

У зв'язку з цим голову НАЗК викликали на засідання Кабінету Міністрів, де міністри на чолі з прем'єр-міністром відчитали її. Голова уряду Володимир Гройсман порадив Наталії Корчак звільнятися, а міністр юстиції Павло Петренко повідомив про плани розробити законопроект, який дозволить примусово відправити її у відставку.

Голова НАЗК пізніше заявила, що бачить у діях посадових осіб Держслужби спецзв'язку, а також ДП "Українські спеціальні системи", яке входить в сферу контролю цієї служби, ознаки службових злочинів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram