ГоловнаПолітика

СБУ прийшла з обшуками в столичний Будинок профспілок

Профспілки покликали на допомогу співробітників Служби безпеки, щоб розблокувати приміщення.

СБУ прийшла з обшуками в столичний Будинок профспілок
Фото: Макс Требухов

У неділю правоохоронці проводять слідчі дії в Будинку профспілок в Києві, повідомляє 112 Україна.

"У будинку за адресою Хрещатик, 16, будівля якого належить Київській міській раді профспілок, приблизно з 13-ї години дня тривають слідчі дії. За словами правоохоронців, вони намагалися зайти в приміщення з директором Асоціації профспілок, але не змогли зробити це, оскільки зіткнулися зі спротивом невідомих людей, які називали себе ветеранами батальйону "Донбас", - йдеться в повідомленні.

За словами керівника управління СБУ із захисту національної державності Романа Матковського, слідчі дії проводять співробітники Нацполіції, вибухотехніки й інші експерти, які повинні встановити, що за три місяці накопичилося в цьому приміщенні, поки воно перебувало поза контролем його власників.

"У ньому перебували люди, які представилися ветеранами батальйону "Донбас". Коли ми підійшли, вони замкнули залізні ворота і забарикадувалися", - заявив він.

"За словами одного з бійців "Донбасу", якби в них була зброя, вони застосували б її. Вогонь відкривався кілька разів. Також проти нас застосували три чи чотири гранати сльозогінного газу", - зазначив Матковський.

Скільки в приміщенні людей, правоохоронці не знають, оскільки ті відразу відмовилися від контакту.

Представники батальйону "Донбас" заявили, що проводять безстрокову акцію, покликану перешкодити представникам приватного бізнесу відкрити в будівлі заклад громадського харчування.

Як повідомив голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник, профспілки покликали на допомогу співробітників Служби безпеки, щоб розблокувати приміщення.

В ефірі Еспресо.TV Мельник нагадав, що 5 січня було відкрито кримінальне провадження за фактом захоплення будівлі.

"Ми неодноразово зверталися в різні правоохоронні органи, але поки що нам кажуть, що йдуть слідчі дії", - повідомив Мельник. Водночас "будинок занепадає, він в аварійному стані".

Нагадаємо, Будинок профспілок збудували наприкінці 1970-х років. Його особливістю є інформаційне табло на 24-метровій висоті. Під час Революції гідності на Майдані Будинок профспілок серйозно вигорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram