ГоловнаПолітика

Нацгвардія закуповує димові гранати і газові патрони для розгону демонстрантів

Через відсутність конкуренції закупівлі на ₴4,58 млн проводять за переговорною процедурою.

Нацгвардія закуповує димові гранати і газові патрони для розгону демонстрантів
Фото: president.gov.ua

Військова частина 3030 Національної гвардії України (Київ) 10 і 22 березня повідомила про намір укласти дві угоди про закупівлю боєприпасів на загальну суму ₴4,58 млн, повідомляють Наші гроші.

Як повідомляють у системі держзакупівель ProZorro, закупівлі проводять за переговорною процедурою через відсутність конкуренції.

Зокрема, у львівського ТОВ "НВПП "Спаринг-Віст Центр" 29 березня за 3,59 млн грн нацгвардійці замовили 5 тис. малих ручних димових гранат чорного диму РДГ-55МЧ по 717 грн/шт. Як зазначило видання, в серпні 2015 р. Міністерство оборони отримало їх у цієї ж фірми вдвічі дешевше - по 348 грн/шт.

Львівське підприємство також виготовляє прилади та системи радіаційного контролю торгової марки "Екотест". Засновником є ТОВ "Екотест-Центр" заслуженого винахідника України Ростислава Смука, а підписантами - Юрій Сторонський і Катерина Гнатів.

У Лабораторії прикладної хімії за 100 тис. грн НГУ планує купити 10 416 спеціальних патронів 12 калібру з газовими гранатами "Джміль" для миттєвого розпилення аерозолю по 96 грн/шт.

Київською компанією володіють член вченої ради Інституту медицини праці АМН України Віктор Кірсенко, Олена Деркач, Володимир і Тетяна Шостак.

За інформацією видання, у вересні 2016 р. та сама військова частина 3030 замовила ТОВ "Компанія Титал" ремонт автомобілів-водометів за 9,60 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram