ГоловнаПолітика

Голова НАЗК звинуватила в проблемах роботи реєстру е-декларацій чиновників Держспецзв'язку

Наталія Корчак написала відкрите звернення до НАБУ, Генпрокуратури, Нацполіції та РНБО.

Голова НАЗК звинуватила в проблемах роботи реєстру е-декларацій чиновників Держспецзв'язку
Наталья Корчак
Фото: law.nau.edu.ua

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявила, що бачить в діях посадових осіб Держслужби спецзв'язку, а також ДП "Українські спеціальні системи" ознаки службових злочинів.

Про це йдеться в відкритому зверненні Корчак до Національного антикорупційного бюро, Генеральної прокуратури, Національної поліції, Ради національної безпеки і оборони та державних органів, опублікованому на сайті відомства в четвер увечері.

"Як керівник Національного агентства, бачу в діях посадових осіб Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, а також ДП "УСС" ознаки службових злочинів, які дискредитують саму ідею запобігання корупції, електронного декларування доходів і потребують відповідного правового реагування", - сказано в ньому.

Згідно зі зверненням, НАЗК здійснює цілодобовий моніторинг виконання договірних умов, за результатами якого встановлено, що з 14 березня 2017 року в роботі реєстру декларацій фіксуються перебої, які з 23 березня є постійними.

Відзначається, що НАЗК неодноразово зверталося до "Укрспецсистем" та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації у листах з проханнями негайно усунути збої в роботі реєстру. Водночас на позачерговому засіданні НАЗК 29 березня 2017 року запрошені представники Держспецзв'язку і "Укрспецсистем" так і не надали гарантій безперебійної роботи реєстру, всупереч підписаній угоді.

Глава НАЗК підкреслила, що такі дії ставлять під загрозу європейську інтеграцію України, створюють негативний міжнародний імідж держави, а також підривають довіру іноземних партнерів та інвесторів.

Нагадаємо, що на засіданні уряду 29 березня члени уряду, зокрема міністр юстиції Павло Петренко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман, різко розкритикували роботу НАЗК і його голови Наталії Корчак за проблеми з реєстром електронних-декларацій, який "лежав" кілька днів.

Корчак наполягає, що за технічну роботу реєстру відповідає державне підприємство Держспецзв'язку, а не НАЗК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram