ГоловнаПолітика

Голова НАЗК спростувала інформацію про припинення співпраці з USAID (оновлено)

"Усі заплановані проекти будуть реалізовані", - наголосила Корчак.

Голова НАЗК спростувала інформацію про припинення співпраці з USAID (оновлено)
Наталья Корчак
Фото: law.nau.edu.ua

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак спростувала інформацію про те, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) припинило співпрацю з НАЗК.

Про це вона написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Про співпрацю USAID з НАЗК. Спростовую інформацію в частині повного припинення співпраці. Співпраця триває в частині політичних партій, і заплановані проекти будуть реалізовані. Ми не розриваємо відносин", - зауважила Корчак.

Оновлення. Нардеп Ірина Фриз (БПП) у фейсбуці пише, що USAID призупинило співпрацю з НАЗК на час аудиту.

"Призупинення співпраці обумовлене необхідністю проведення аудиту використання коштів українською стороною й оцінки ефективності роботи американськими партнерами. Ця необхідність є результатом зміни глобальної політики США в питанні підтримки й участі в таких проектах, що спирається на визначення розміру допомоги на основі оцінки ефективності її використання приймаючою стороною", - зазначила вона.

У разі позитивних результатів аудиту співпрацю USAID з НАЗК буде продовжено, висловила впевненість Фриз.

Нагадаємо, заступник міністра юстиції, один із членів НАЗК Руслан Рябошапка заявив, що USAID припинило співпрацю з НАЗК через законодавчі зміни в частині електронного декларування.

Напередодні президент Петро Порошенко підписав закон про е-декларації для антикорупціонерів, згідно з яким члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

США, Великобританія і Євросоюз введення е-декларацій для антикорупціонерів засудили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram