ГоловнаПолітика

Україна увійшла до трійки лідерів за кількістю заявок на Green Card

За кількістю переможців Україна восьма.

Україна увійшла до трійки лідерів за кількістю заявок на Green Card
Фото: richardalamia.com

Україна увійшла до трійки країн-лідерів за кількістю заявок на "зелену карту" США в 2015 році, повідомляє Голос Америки.

За даними дослідницького центру Pew (Pew Research Center), в 2015 фінансовому році (останній рік з доступними детальними даними за заявками від країн), близько 12% з 14,4 млн осіб, які подали заявки на участь у лотереї, становили громадяни Гани (1,7 млн). Ще 10%, або близько 1,4 мільйона кандидатів, були з Узбекистану. Третє місце посіла Україна з близько 1,3 мільйона претендентів.

За кількістю переможців Україна також увійшла до топ-десятки, зайнявши восьму позицію. У 2016 фінансовому році українці отримали 1762 "зелені карти". Лідером виявився Непал (3210 віз для іммігрантів). Україну випередили Єгипет, Демократична Республіка Конго, Іран, Узбекистан, Ефіопія і Судан.

Програма віз для іммігрантів у США (відома як "зелена карта"), якій загрожує ліквідація в рамках декількох законопроектів, що розглядаються Конгресом, залучила понад 156 млн претендентів з усього світу за останнє десятиліття. Лише мала частина цих заявників у підсумку отримали візи.

Протягом періоду реєстрації на 2017 фінансовий рік близько 19 млн осіб подали заявки на участь у візовій лотереї. Це вдвічі більше порівняно з 2007 роком, коли кількість сягала 9 млн. За цей же період кількість віз, виданих переможцям лотереї, залишалася стабільною - на рівні близько 50 тис. на рік (тобто півмільйона за останні 10 років).

Нагадаємо, з моменту приходу до влади в США Трамп підписав два міграційних укази, які забороняють в'їзд у США громадянам декількох переважно мусульманських країн і біженцям. Обидва вони були заблоковані судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram