ГоловнаПолітика

Затриманого у "справі Насірова" главу департаменту ДФС заарештували з заставою 8 млн гривень

Чиновнику повідомили про підозру.

Затриманого у "справі Насірова" главу департаменту ДФС заарештували з заставою 8 млн гривень
Фото: goodvin.info

Солом'янський районний суд Києва заарештував начальника департаменту погашення зобов'язань Державної фіскальної служби, затриманого у справі Насірова", на два місяці та встановив заставу 8 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро у Фейсбуці.

"Затриманому керівнику департаменту погашення боргу ДФС обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою (60 днів) з альтернативою у вигляді застави в розмірі 8 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Чиновнику повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

За версією слідства, він був співучасником злочинів, скоєних відстороненим від посади голови ДФС Романом Насіровим, в результаті чого державі було завдано збитків на суму 2,19 млрд гривень.

Ім'я чиновника не називають, але, згідно з даними на сайті ДФС, департамент погашення боргу очолює Володимир Новіков.

Нагадаємо, Насірова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка і завдання збитків державі на 2 млрд гривень.

16 березня дружина і тесть Насірова внесли за нього 100 млн гривень застави і він вийшов із СІЗО.

Як розповів у програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" керівник САП Назар Холодницький, у слідства достатньо доказів провини Насірова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram