ГоловнаПолітика

Керівництво НБУ перевірять на причетність до мільярдних збитків через рефінанс

Про конкретних посадових осіб Ситник не говорив.

Керівництво НБУ перевірять на причетність до мільярдних збитків через рефінанс
Артем Сытник

Національне антикорупційне бюро перевіряє законність витрачання коштів на рефінансування і причетність до цього процесу керівництва Нацбанку України. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник.

"У нас вже кілька місяців розслідується кримінальне провадження, в якому фігурує керівництво НБУ, пов'язане з витрачанням коштів, виділених низці комерційних банків на рефінансування. Законність витрачання цих коштів, причетність до незаконного витрачання коштів є предметом розслідування цієї справи", - повідомив Ситник у програмі ТСН.Тиждень.

За його словами, сума збитків у результаті цих дій - "це мільярди".

"Ми зараз не говоримо про конкретних посадових осіб. Ми говоримо про те, що в будь-якому випадку такі величезні (фінансові) потоки (виведення грошей за кордон) не можуть обійтися без участі керівництва Національного банку. Тому практично все керівництво буде перевірятися на причетність до цих дій", - зазначив голова НАБУ.

Нагадаємо, обшуки в Нацбанку співробітники НАБУ провели 29 березня. Тоді Ситник заявив, що кримінальне провадження стосується керівництва НБУ. Керівництво регулятора співпрацювало зі слідством і надало необхідні документи.

За даними НАБУ, посадові особи НБУ діяли в інтересах третіх осіб - допомагали кільком комерційним банкам. З неофіційних джерел стало відомо, що обшуки проходили і в кабінеті заступника керівника Нацбанку Катерини Рожкової, а сама справа може бути пов'язана з державним рефінансуванням банку "Платинум".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram