ГоловнаПолітика

Убивці харківського міліціонера Артему Дериглазову знову дали довічне

Прокуратурі вдалося домогтися суворішого покарання.

Убивці харківського міліціонера Артему Дериглазову знову дали довічне
Фото: mediaport.ua

Апеляційний суд Харківської області 3 квітня засудив харків'янина Артема Дериглазова до довічного ув'язнення за вбивство сержанта міліції і замах на життя ще двох міліціонерів влітку 2010 року.

Читайте.Блог Артема Дериглазова на LB.ua.

Місцеве видання "Медіапорт" зазначає, що захист просив суд ухвалити для Дериглазова до 12 років позбавлення волі. Якби це сталося, з урахуванням "закону Савченко" обвинувачений міг би вийти на волю.

7 липня 2010 року Дериглазов застрелив з автомата міліціонера Сергія Євлахова, який хотів перевірити в нього документи. Патрульні того ж вечора зупинили Дериглазова через дивний зовнішній вигляд - спекотного липневого дня він був вбраний у куртку. Однак замість того, щоб показати правоохоронцям документи, Дериглазов використав газовий балончик і кинувся навтьоки.

Коли один з патрульних наздогнав втікача, той почав стріляти в нього з автомата, який мав у торбі.

З місця вбивства Дериглазову вдалося втекти. Його затримали у власному будинку, де він жив із батьками. Під час затримання обвинувачений вчинив опір і поранив ще двох співробітників міліції.

Дериглазов зізнався в убивстві людини. Але у свідченнях суду заявив, що не бачив, у кого стріляв. Удома, за його словами, він відкрив стрілянину з метою самооборони.

У жовтні 2012 року Червонозаводський суд оголосив вирок у справі про вбивство міліціонера і замаху на життя ще двох правоохоронців, призначивши покарання у вигляді довічного ув'язнення. Захист домагався пом'якшення вироку. У результаті справу повернули до суду першої інстанції на новий розгляд.

За підсумками нового розгляду в червні 2015 року Червонозаводський районний суд Харкова оголосив вирок, пом'якшивши покарання до 15 років ув'язнення. Рішенням апеляційного суду вирок зробили жорсткішим.

Але Дериглазов ще має право на касацію, і він збирається скористатися ним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram