ГоловнаСуспільствоЖиття

У Балаклії зону забруднення вибухонебезпечними предметами звужено до 3 км, - ДСНС

З початку робіт вилучено 6741 вибухонебезпечний предмет.

У Балаклії зону забруднення вибухонебезпечними предметами звужено до 3 км, - ДСНС
Фото: dsns.gov.ua

Територію міста Балаклія Харківської області та 9 прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів. У результаті 10-кілометрову зону забруднення зменшено до 3 км, повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 20:00 3 квітня пожеж на території м. Балаклія і прилеглих населених пунктів у результаті вибухів боєприпасів не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

Усього з початку робіт вилучено 6741 вибухонебезпечний предмет (станом на 3 квітня - 1257).

У ДСНС повідомляють, що завершується відновлення газопостачання міста. Залишилося підключити 48 абонентів, де немає власників або забиті вентиляційні канали. Теплопостачання Балаклії, крім військового містечка, відновлено.

Проводять відновлювальні роботи в 54 багатоповерхових і приватних будинках і одному закладі охорони здоров'я (встановлення нових вікон, ремонт дахів). Відновлено покрівлю в 7 приватних будинках і 2 школах і 1 дитсадку.

Нагадаємо, пожежа на складі в Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, близько 36 тисяч мешканців міста та прилеглих сіл евакуювали. Пожежа в Балаклії знищила 70% боєприпасів арсеналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram