ГоловнаПолітика

Меркель і Олланд провели телефонну розмову з Путіним

Російський президент вимагає виконання політичної частини Мінських домовленостей.

Меркель і Олланд провели телефонну розмову з Путіним
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд провели телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним про врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляють на сайті Кремля.

Зазначають, що основну увагу приділили необхідності забезпечити сталий режим припинення вогню на всій лінії зіткнення.

Акцентовано важливість дотримання перемир'я, яке почалося з 1 квітня. Обговорювалося відведення важкого озброєння і розведення сил і засобів у Станиці Луганській.

"Путін висловився на користь невідкладного запуску роботи з реалізації політичних аспектів Мінських домовленостей. Підкреслив важливість забезпечення синхронізації кроків у сферах безпеки і політичного врегулювання, що має знайти відображення в проекті «дорожньої карти», підготовкою якої займаються помічники лідерів відповідно до рішень саміту «нормандської четвірки» в Берліні 19 жовтня 2016 року", - сказано в повідомленні.

Сторони домовилися продовжити контакти в Нормандському форматі, в тому числі з урахуванням підсумків призначених на 6 квітня консультацій помічників.

Крім того, Путін під час розмови зажадав скасувати транспортну блокаду Донбасу.

Нагадаємо, вчора Меркель і Олланд провели телефонну розмову з президентом України Петром Порошенком. За словами останнього, сторони домовилися узгодити порядок денний для саміту в Нормандському форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram