ГоловнаПолітика

Кабмін створив громадську раду при НАЗК

У склад Ради увійшли 15 осіб.

Кабмін створив громадську раду при НАЗК
Фото: Сергей Нужненко

Кабінет Міністрів створив громадську раду при Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) і затвердив її склад з 15 осіб.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

До складу Ради увійшли представник громадської організації "Муніципальна ліга Києва" Павло Аніськович, представник Запорізького обласного громадсько-політичного об'єднання "Українська справа" Тетяна Біловол, Віктор Бобиренко з Бюро аналізу політики, член Спілки громадських організацій України "Народна Рада" Вадим Воробйов , від "Новітнього суспільства" Костянтин Гусєв, від Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік, від Народного контролю і захисту Костянтин Єзерський, від Центру ЮЕЙ Остап Кучма, "Шевченківський РУХ" представив Гліб Рижов, Інститут аналітики і адвокації - Юрій Ромашко, Центр політичних студій в Івано-Франківській області - Віталій Світлик, Центр громадського моніторингу та досліджень - Мирослав Сімка, Чернігівську обласну громадську організацію "Центр політичних студій та аналітики" - Сергій Старченко, Силу народного контролю - ЧОП - Лариса Ступак, Центр політичних студій та аналітики "Ейдос" - Віктор Таран.

Нагадаємо, що на засіданні 29 березня члени уряду розкритикували роботу НАЗК і його голови Наталії Корчак за проблеми з реєстром електронних декларацій, який "лежав" кілька днів. Корчак наполягає, що за технічну роботу реєстру відповідає підприємство Держспецзв'язку, а не НАЗК.

Після цього Міністерство юстиції розпочало розробку законопроекту, який дозволить звільнити членів НАЗК. Мін'юст обіцяє оприлюднити свої пропозиції найближчим часом, а законопроект обговорять із громадянським суспільством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram