ГоловнаПолітика

Посол США застерегла Україну від виходу з Мінських угод

Київ залишиться без підтримки західних партнерів, зазначила Марі Йованович

Посол США застерегла Україну від виходу з Мінських угод
Мари Йованович
Фото: armenia.usembassy.gov

Якщо Україна відмовиться від Мінських домовленостей і вийде з переговорного процесу, вона втратить підтримку західних партнерів, заявила посол США в Україні Марі Йованович.

"Я думаю, що Україна залишиться без підтримки західних партнерів, якщо вийде з цього переговорного процесу", - сказала Йованович у четвер під час свого виступу в рамках панельної дискусії "Зовнішня політика США: яку роль буде грати Україна?" на Київському безпековому форумі, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона визнала, що Мінські домовленості дуже непопулярні в Україні, однак зазначила, що вони містять усі необхідні аспекти врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, переговори з приводу реалізації Мінських угод зайшли у глухий кут. Україна вимагає, щоб на Донбасі припинили стріляти і Росія відвела війська. Росія, зі свого боку, наполягає на виконанні політичних пунктів Мінських угод.

Сьогодні в Мінську повинна пройти зустріч "нормандської четвірки" на рівні помічників президентів. Від України участь візьме заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram