ГоловнаСуспільствоВійна

У Мінську пройде зустріч "нормандської четвірки" на рівні помічників президентів (оновлення)

Представник Росії теж їде.

У Мінську пройде зустріч "нормандської четвірки" на рівні помічників президентів (оновлення)
Фото: EPA

У четвер, 6 квітня, в Мінську відбудеться зустріч "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) на рівні помічників голів держав.

Про це журналістам повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише УНІАН.

Говорячи про позицію Росії на переговорах (її представляє Владислав Сурков), він зазначив, що ситуація на Донбасі на лінії розмежування ускладнюється і сторонам не вдається відвести важке озброєння. Він додав, що ситуацію "ускладнює економічна блокада Донбасу".

Оновлення. Від України участь візьме заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв. У коментарі "Інтерфаксу-Україна" він підтвердив, що така зустріч у четвер відбудеться.

"За результатами телефонної розмови президента України з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом завтра відбудеться засідання в "нормандському форматі" на рівні дипломатичних радників у Мінську. Наша мета - спробувати дати новий поштовх реалізації Мінських домовленостей і обговорити певні компроміси з метою підготовки дорожньої карти імплементації Мінських домовленостей", - розповів він.

3-4 квітня канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд провели дві окремі телефонні розмови з президентом України Петром Порошенком і президентом Росії Володимиром Путіним. Порошенко заявив, що вони домовляються про новий саміт у Нормандському форматі.

Востаннє лідери цих країн збиралися на зустріч восени минулого року. Особливих результатів переговори не дали.

Минулого тижня представник України в тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма заявив, що переговори на рівні Мінська і рівні міністрів закордонних справ зайшли у глухий кут. Він закликав лідерів "нормандської четвірки" зустрітися і "сказати публічно, чого нам очікувати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram