ГоловнаСуспільствоВійна

Клімкін назвав умову зустрічі лідерів "нормандської четвірки"

"Зустріч завжди можлива, але нам потрібен результат".

Клімкін назвав умову зустрічі лідерів "нормандської четвірки"
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зустріч лідерів Франції, Німеччини, Росії та України пройде, якщо вона дозволить досягти прогресу в мирному врегулюванні на Донбасі.

"Зустріч завжди можлива, але нам потрібен результат. Якщо у нас немає результату, то для чого збиратися на якомусь рівні, не тільки витрачати час, але таким чином спровокувати якісь очікування з приводу можливих результатів цих зустрічей", - цитує Клімкіна агентство УНІАН.

"Якщо в нас буде перспектива якогось прогресу, якщо в нас буде перспектива хоча б у фундаментально важливих для нас питаннях, і я маю на увазі реальне припинення вогню, кроки у справі заручників і хоча б початок дискусії щодо "дорожньої карти", тоді можна збиратися будь-коли, на будь-якому рівні. Якщо хоча б цих трьох головних речей у нас немає, то для чого ми збираємося. І тоді виникає (питання) про те, яким чином ми досягаємо результату", - заявив він.

Міністр додав, що в лютому на Мюнхенській конференції з безпеки він разом з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції "намагався якимось чином притиснути Лаврова, щоб він хоча б почав розмову про "дорожню карту". "Він не був готовий навіть почати розмову", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, що сьогодні в Мінську повинна пройти зустріч "нормандської четвірки" на рівні помічників президентів. Від України участь візьме заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

Попереднього разу лідери цих країн збиралися на зустріч 20 жовтня 2016 року. Особливих результатів переговори не дали.

Минулого тижня представник України в тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма заявив, що переговори на рівні Мінська і рівні міністрів закордонних справ зайшли в глухий кут. Він закликав лідерів "нормандської четвірки" зустрітися і "сказати публічно, чого нам очікувати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram