ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля будинку Гонтаревої провели акцію протесту і розмалювали паркан (оновлено)

Голова НБУ заявила, що питання її відставки залежить від президента і парламенту.

Біля будинку Гонтаревої провели акцію протесту і розмалювали паркан (оновлено)
Валерия Гонтарева
Фото: 112.ua

Кілька людей провели акцію протесту біля будинку голови Національного банку Валерії Гонтаревої, вимагаючи її відставки.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Учасники акції розмалювали паркан особняка Гонтаревої. На стінах намалювали знак долара, свиню з російським прапором, а також залишили написи: "Крадійка", "Посіпака", "Вбивця".

Пізніше до мітингувальників вийшла Гонтарева і заявила, що питання її відставки залежить від президента і Верховної Ради.

"Я пишу заяву на відставку, а не призначаю нікого на своє місце", - сказав вона, зазначивши, що їй не соромно за свою роботу.

Після цього вона сіла в автомобіль і поїхала.

Фото: azov.press

Фото: azov.press

Фото: azov.press

Оновлення. У прес-службі Нацбанку прокоментували акцію протесту, назвавши її "спробою тиску на політику НБУ й особисто Гонтареву".

"Ця чергова акція, учасниками якої стали невідомі молоді дівчата і журналісти (в середньому до 20 осіб, у тому числі журналісти каналу, пов'язаного з екс-акціонерами ПриватБанку), є черговою спробою чинити тиск на політику Нацбанку й особисто голову НБУ Валерію Гонтареву", - йдеться в повідомленні.

Представники НБУ мають намір звернутися в правоохоронні органи і вимагати вжити заходів у зв'язку з бездіяльністю Національної поліції, яка проігнорувала виклик.

"Нацбанк завжди відкритий до діалогу з громадськістю й готовий надати роз'яснення та інформацію законним і конструктивним способом. Для цього учасникам акцій не потрібно влаштовувати показові вистави для подальшого поширення в російських соцмережах, зокрема "ВКонтакте", - підкреслили в прес-службі.

"Про відставку Валерії Гонтаревої повідомляємо: у спілкуванні з журналістами сьогодні вранці вона вкотре підтвердила свій намір згодом покинути посаду голови НБУ", - додали в Нацбанку.

Нагадаємо, повідомлення про ймовірну відставку Гонтаревої почали з'являтися вже через два місяці після її призначення в 2014 році. І відтоді не припинялися. І в 2015-му, і в 2016 році ця тема потрапляла на газетні шпальти. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Чому Гонтарева хоче піти".

У понеділок, 3 квітня, депутат Ірина Луценко заявила, що Гонтарева подала у відставку. Увечері того ж дня новообраний керівник фракції БПП Артур Герасимов спростував інформацію про відставку голови Нацбанку і заявив, що ця інформація "перекручена".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram