ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Полтави відбулися сутички через скандальну забудову (оновлено)

Активіст - учасник АТО отримав ножові поранення, поліцейський - травму обличчя.

В центрі Полтави на вул. Соборності під час акції проти забудови арки "Газетного ряду" відбулися сутички, передає Kolo.News.

"У центрі Полтави активісти розпилюють залізні ворота, якими заблокували прохід до своїх домівок місцевим жителям через арку. На місці зібралося багато людей. Зараз триває протистояння між активістами і охоронцями", - повідомляє видання.

Спочатку активісти розпилювали болгаркою залізні ворота, які були встановлені кілька днів тому. Тепер вони взялися за сокири і ломи і намагаються знести конструкцію, якою заварили арку. Їх заблокували і взяли в кільце поліцейські.

Між активістами та "охоронцями" сталася сутичка. Згодом хтось розпилив у натовпі газ. Очевидці повідомляють, що чули вибух і постріли.

Газ пустили "тітушки", повідомляє видання. Але люди їх відігнали. Активісти намагаються зламати бункер в арці. Усередині сидять люди, які продовжують поливати активістів рідиною, схожою на паливо.

Журналіст з місця події повідомляє, що поранено учасника АТО, активіста Олександра Кобу. За словами заступника голови облради Анатолія Ханка, у Коби ножові поранення.

Оновлено. За інформацією Kolo.News, поліція намагалася вгамувати людей, у результаті один поліцейський отримав травму обличчя, його забрала "швидка".

Близько 21:30 зварну конструкцію з боку центральної вулиці нарешті пробили, але всередині вже нікого не виявилося. Людей з "бункера" вивели і забрали в автозаки.

Зі зламаного бункера на центральну вулицю міста винесли пристрій, схожий на промисловий розпилювач, і балон з газом. "Саме завдяки цим пристроям газ розпилювали в натовп, щоб відлякати від арки", - зазначає видання.

Усередині арки тривають слідчо-оперативні дії.

Олександра Кобу, який отримав ножові поранення, оперують. Відомо, що Олександра поранили в живіт, інший удар зачепив легені.

Оновлено 00:48. У результаті сутичок у Полтаві трьох людей поранено, затримано вісьмох найактивніших людей з обох боків, повідомляє 112 Україна.

"Одна людина отримала ножове поранення, ще одна - ушкодження голови (ймовірно, ударом дерев'яною палицею), і травмовано патрульного поліцейського (удари в обличчя, ймовірно. перелом носа). Всі троє доставлені каретами "швидкої допомоги"до місцевих лікарень. Тяжкість завданих тілесних ушкоджень з'ясовують лікарі", - повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю управління МВС в Полтавській області Юрій Сулаєв.

За інформацією В Полтаві.info, місце під бізнес в названій арці представники ТОВ "Степаненко" намагалися обладнати неодноразово, але громадськість та політичні сили виступали проти. Востаннє знесли силою конструкцію, а металеві ворота віднесли під стіни Полтавської міськради. У відповідь на це арку замурували намертво з обох сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram